Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 156 1.9 jtd-Проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Предварително се извинявам на колегата, че се меся в неговата тема но и при мен се наблюдава абсолютно същия проблем. Дори имах чувството, че колегата описва моята кола с моите проблеми.
    Симптомите са същите:
    от 2000 до 2800 об/мин. си дърпа както трябва но като стигне 2800-2900 оборота все едно, че съм дръпнал ръчната спирачка и почва едно тъпчене до края. EGR клапана е затапен, единствената грешка при диагностика е за него.
    В прикачения файл е лог файла, ако може да го погледнат и колегите които са по навътре в тази сфера.
    http://file.bg/c250310GXhrx
    Last edited by volkan; d.m.y г., 20:45.
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
    ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

Comment

Първоначално публикувано от volkan Покажи съобщение
      Предварително се извинявам на колегата, че се меся в неговата тема но и при мен се наблюдава абсолютно същия проблем. Дори имах чувството, че колегата описва моята кола с моите проблеми.
      Симптомите са същите:
      от 2000 до 2800 об/мин. си дърпа както трябва но като стигне 2800-2900 оборота все едно, че съм дръпнал ръчната спирачка и почва едно тъпчене до края. EGR клапана е затапен, единствената грешка при диагностика е за него.
      В прикачения файл е лог файла, ако може да го погледнат и колегите които са по навътре в тази сфера.
      http://file.bg/c250310GXhrx
      Не знам дали е само при мен, но много разбъркано ми отваря таблицата!
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

Не е само при теб и при мен ги отваря по този начин но като я заредя във FES всичко се вижда нормално в графичен вид. В графиката се виждат на няколко места драстичен спад в Налягане на гориво(цел) и реалното Налягане на гориво. Това дали е нормално или говори за някакъв проблем с помпа или регулатор?
        Също така се вижда и разминаване между реално Количество въздух и Количество въздух (цел). Тук не знам дали причината е дебитомер или затапения EGR.
        Last edited by volkan; d.m.y г., 23:46.

Comment

След почистване на дебитомера и смяна на въздушния филтър нещата се промениха съвсем малко(преди интервенцията максималните показания за Входящ въздух - 917 mg/i а след нея показанията се качиха до 946 mg/i). Като чели забиването намаля малко но тъпченето във високите обороти си остана. Иначе колата си върви нормално и пропушва само при рязко натискане на газта, което според мен е нормално.

Comment

Никой ли няма идея на какво се дължи въпросното забиване?

Comment

Колега,какво ли не гледах вече силно се съмнявам в ремъка и тия дни ще ходя да я гледат.Имам съмнение че не е зацепен правилно защото помпи,турбо,турбо пътища,дебитомери,горивен филтър,егр-клапан,катализатор,проверка с компа на място в движение няма абсолютно нищо.На всичко от горе ми се пукна тръбичка на климатика която влиза в радиатора и сега нямам климатик и това точно вечерта преди да тръгна на почивка.А преди това ме остави точно до полицията на кръстовището заради акумулатора.Спирам да чакам тези с предимство и колата изгасна нито тоци нито дяволайде и нов акумулаторто да е едно да го оправиш ама така като вземат да се редят едно след друго и направо садвам
              Last edited by Reiki; d.m.y г., 09:48.

Comment

Колега искрено ти съчувствам за проблемите с колата. След доста мъдрене и умуване по проблема със забиването снощи реших да си я ремапна (тъкмо ми пристигна и кабела). Та след интервенцията колата тръгна доволно, няма забиване, няма лаг. Още е рано да правя каквито и да е било изводи но май проблема е решен при мен.

Comment

Дано си решил проблема с ремапването и на мен ми е минавало през ума ама точно сега 500-600лв за ремап нямам

Comment

Не е толкова скъпо това да не е некой нов дизелак ..
                    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                    Ramstein - Benzin
                    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от Reiki Покажи съобщение
                      Дано си решил проблема с ремапването и на мен ми е минавало през ума ама точно сега 500-600лв за ремап нямам
                      Колегата е прав, струва доста по малко (може да си направиш качествен ремап за 200-250лв.). Аз моята си я направих сам и реално съм дал пари само за кабел. Сега доста хора ще скочат за това, че не е правилно да се качват готови файлове и т.н. но за мен важното е, че си реших проблема. Както казах и в предишния си пост минал съм само 150-200 км. след това и все още е рано да правя каквито и да е било изводи.

Comment

Колега би ли ми пратил файловете за ремапа.Да пробвам и аз да видя кво ще стане,и ако може да ми кажеш кои кабел да си взема ще съм ти много благодарен!!!

---------- Post added at 08:49 ---------- Previous post was at 08:49 ----------

Първоначално публикувано от volkan Покажи съобщение
                        Колегата е прав, струва доста по малко (може да си направиш качествен ремап за 200-250лв.). Аз моята си я направих сам и реално съм дал пари само за кабел. Сега доста хора ще скочат за това, че не е правилно да се качват готови файлове и т.н. но за мен важното е, че си реших проблема. Както казах и в предишния си пост минал съм само 150-200 км. след това и все още е рано да правя каквито и да е било изводи.
                        Колега би ли ми пратил файловете за ремапа.Да пробвам и аз да видя кво ще стане,и ако може да ми кажеш кои кабел да си взема ще съм ти много благодарен!!!

Comment

Working...
                        X